Logo Scheidingsmediator Utrecht

Hulp bij scheiden

Als je wilt scheiden, moet je veel regelen. Jullie moeten afspraken maken over de verdeling van spullen en de woning. Heb je samen kinderen? Dan moet je een ouderschapsplan maken.

Officieel mag je dat helemaal zelf doen en daarna een advocaat inschakelen om de scheiding bij de rechter aan te vragen. Bedenk wel dat er veel moet worden geregeld en dat wat je afspreekt gevolgen heeft voor jullie zelf, jullie kinderen en andere betrokkenen in jullie leven.

Daarom kan het verstandig zijn om de hulp van een deskundige scheidingsmediator in te schakelen bij jullie scheiding. Een mediator begeleidt het gesprek tussen jou en jouw ex-partner en informeert je over wat belangrijk is of kan zijn voor jullie. De mediator neemt geen beslissingen. Hij helpt om een oplossing te vinden waarmee jullie beiden tevreden zijn.

De mediator zet de gemaakte afspraken op papier en schakelt een advocaat in voor de verdere juridische afhandeling van jullie scheiding.

Hulp bij je scheiding

De mogelijkheden

Hulp bij scheiden in Utrecht

Hoe helpt Scheidingsmediator Utrecht?

Voor deskundige begeleiding van jullie scheiding kan je terecht bij Scheidingsmediator Utrecht. Centraal staat het opbouwen van vertrouwen met jullie allebei. Zo help ik een veilige en ondersteunende omgeving te creëren waarin jullie je op je gemak voelen om datgene te bespreken wat nodig is om naar een goede afronding toe te werken. 

Als jullie mediator ben ik onafhankelijk en onpartijdig. Ik ben registermediator en dat betekent dat jullie kunnen rekenen op een degelijke kwaliteitsbewaking. Jullie moeten in korte tijd veel belangrijke zaken regelen en afspreken. Dat verdient een gedegen aanpak. Daarom volg ik een erkende werkwijze die wordt gebruikt in scheidings- en familie-mediation zaken. Omdat iedere scheiding anders is, bied ik ook ruimte voor maatwerk.  

Ik werk als regel met een all-in tarief dat we vooraf met elkaar overeenkomen. Daarbij bespreken we eerst welke zaken bij jullie scheiding geregeld moeten worden. Hierop baseer ik mijn tarief.

Benieuwd naar wat Scheidingsmediator Utrecht voor jullie kan betekenen? Vraag naar de mogelijkheden of neem contact op voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek.

Hulp bij scheiden in omgeving Utrecht

Hulp bij scheiden met mediation