Logo Scheidingsmediator Utrecht

Online scheiden

Bij online scheiden vinden er geen fysieke bijeenkomsten plaats maar regelen we de zaken op afstand. Je ontvangt van ons de benodigde documenten en die vul je samen met je partner in. Binnen vier weken kan het echtscheidingsconvenant volledig juridisch juist zijn opgesteld. Ik verzorg de afhandeling tot de echtscheiding officieel is voltrokken. Op die manier wordt snel scheiden mogelijk gemaakt en is een persoonlijke advocaat of een bezoek aan de rechtbank niet nodig. Vooraf kiest u de dienstverlening die het beste bij uw situatie past en betaalt daarom geen bijkomende kosten achteraf.

Voor online scheiden is het nodig dat u en uw partner goed uit elkaar gaan en samen tot alle afspraken kunnen komen die nodig zijn om de scheiding rond te maken. Het is in dat geval dan ook een goede manier van scheiden. Wil je snel scheiden? Ook dat behoort tot de mogelijkheden?

Online scheiden in Utrecht
Online scheiding

Online en fysiek

Wij zien steeds vaker dat er bij reguliere scheidingstrajecten ook bijeenkomsten online plaatsvinden als dat praktisch goed uitkomt. Vaak is dat pas nadat we 1 of 2 keer fysiek zijn samengekomen en de belangrijkste onderwerpen zijn verkend. Deze manier van werken biedt jullie en mij extra flexibiliteit om snel te kunnen schakelen als dat wenselijk is.

Online scheiden en kinderen

Een scheiding is vervelend en verdrietig, zeker als er kinderen bij betrokken zijn. Er moeten veel afspraken gemaakt worden en natuurlijk willen jullie de kinderen zo min mogelijk belasten met de scheiding. 

Als er minderjarige kinderen in het spel zijn, dan moet er een ouderschapsplan worden opgesteld en kinderalimentatie worden berekend. Om dit met voldoende zorg te kunnen doen, zijn er altijd 1 tot 2 extra videogesprekken nodig.

Zelf kunnen jullie de kinderen helpen door goed met elkaar te blijven communiceren. Kinderen ervaren minder problemen met een scheiding als de communicatie tussen hun ouders goed verloopt. Dat kan best lastig zijn. Ondanks alles wat er speelt, moet er besloten worden hoe jullie de zorg voor de kinderen gaan verdelen. Voor hen moet alles goed geregeld worden. Hulp bij scheiden is dan een goede oplossing!

Online scheiden met kinderen

Convenant en onderschapsplan

Als het in jullie situatie wettelijk nodig is, dan stel ik voor jullie een scheidingsconvenant en een ouderschapsplan op. De advocaat zorgt vervolgens voor de afhandeling door de rechtbank en inschrijving in de basisadministratie.

Wat kost het?

Mijn aanbod stem ik precies af op wat er in jullie situatie nodig is. Zo betaal je bij Scheidingsmediator Utrecht nooit te veel. Wil je precies weten waar je aan toe bent? En of jullie wellicht in aanmerking komen voor subsidie? Tijdens een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek zet ik alle kosten en mogelijkheden voor jullie op een rij.