Logo Scheidingsmediator Utrecht

Over mij

Ik ben nieuwsgierig naar wat mensen beweegt. Naar wat mensen bij elkaar brengt en soms ook uit elkaar drijft. Eigenlijk had ik vroeger psychologie moeten gaan studeren maar ik was ook goed in wiskunde en ben op de TU in Eindhoven beland. Ik heb 31 jaar in het bedrijfsleven gewerkt. Eerst als leidinggevende in de industrie en de laatste 11 jaar als organisatieadviseur. 

Mijn ervaring is: hoe technisch een probleem ook lijkt, uiteindelijk draait het er toch om in welke mate mensen in staat zijn om met elkaar samen te werken. Dit fascineert mij. Ik merk dat ik in gesprekken vaak boven tafel krijg wat mensen verdeelt. Om van daaruit samen op zoek te gaan naar oplossingen. Zo rolde ik min of meer ongemerkt de conflictbemiddeling in. Inmiddels ben ik gecertificeerd mediator en begeleid ik mensen bij het oplossen van conflicten.

Scheidingsbemiddeling Utrecht

Mijn deskundigheid

Scheidingsmediation voor gezin
Scheiden of blijven
Mediationgesprek

“Ben voor de volle honderd procent tevreden met de vakkundige en vriendelijke begeleiding van Marc, onze scheidingsmediator.”

Hans Schenk

Gesprek met Marc, een scheidingsmediator

Het is belangrijk om een bemiddelaar te kiezen bij wie je je prettig voelt en die je vertrouwt. Vandaar dat we altijd eerst persoonlijk kennismaken.

Centraal bij Scheidingsmediator Utrecht staat het opbouwen van vertrouwen met jullie allebei. Zo help ik een veilige en ondersteunende omgeving te creëren waarin jullie je op je gemak voelen om datgene te bespreken wat nodig is om naar een goede afronding toe te werken.

Scheiden met kinderen

Waarom ben ik scheidingsmediator?

Tijdens mijn scheiding, een paar jaar geleden, ging niet alleen mijn leven maar ook dat van mijn ex-partner en mijn kinderen op z’n kop. Natuurlijk wist ik dat we als partners uit elkaar gingen maar samen de ouders van onze kinderen bleven. Maar ik ondervond én ondervind nog steeds dat dit weliswaar heel belangrijk is, maar in de praktijk lang niet altijd makkelijk.  

Dit is de reden dat ik mij na mijn mediation opleiding ben gaan specialiseren in familiezaken. Ik help mensen met een goede afronding van de partnerrelatie, met respect voor elkaars gevoelens en belangen. Ik merk dat een evenwichtige afhechting een belangrijke basis vormt om daarna als ouders constructief te blijven samenwerken. Tijdens het proces is de balans tussen aandacht voor bestaanszekerheid over praktische zaken als huisvesting én het voor ogen houden van de belangen van de kinderen cruciaal. Uiteraard is het ook voor partners zonder kinderen heel waardevol om goed af te hechten. Ik zet mij hier graag voor in.

Ik help jullie met een goede afronding van de partnerrelatie, met aandacht voor elkaars gevoelens en belangen.

Marc Falger

Scheidingsbemiddeling in Utrecht

Hoe ik werk

Als jullie mediator ben ik onafhankelijk en onpartijdig. Ik begeleid het proces en zorg ervoor dat jullie allebei de aandacht krijgen die nodig is om er samen uit te komen. 

Het is belangrijk om een scheidingsbemiddelaar te kiezen bij wie je je prettig voelt en die je vertrouwt. Vandaar dat we altijd eerst persoonlijk kennismaken.

Jullie moeten in korte tijd veel belangrijke zaken regelen en afspreken. Dat verdient een gedegen aanpak. Daarom volg ik een erkende werkwijze die wordt gebruikt in scheidings- en familie-mediation zaken. Iedere scheiding is anders. Daarom is er uiteraard ook ruimte voor maatwerk.  

Ik werk als regel met een all-in tarief dat we vooraf met elkaar overeenkomen. Daarbij bespreken we eerst welke zaken bij jullie scheiding geregeld moeten worden. Hierop baseer ik mijn tarief.

Kompas Scheidingsmediator Utrecht