Logo Scheidingsmediator Utrecht

Scheidingsbemiddeling

Wanneer je gaat scheiden of uit elkaar gaat, moet je ineens een heleboel belangrijke beslissingen nemen, terwijl je door een emotioneel verwerkingsproces gaat. Het is fijn om dan persoonlijke begeleiding te ontvangen, zodat je goede keuzes maakt voor nu en de toekomst.

Een echtscheiding is heftig. Zowel voor jullie, als voor jullie eventuele kinderen. Scheidingsmediation helpt om het proces goed te laten verlopen. Ik streef ernaar dat jullie zo goed mogelijk uit elkaar gaan. Scheidingsmediator Utrecht heeft de kennis en deskundigheid om jullie scheiding goed te begeleiden.

Mediation in Utrecht
Scheidingsbemiddeling gesprek

Voordelen van scheidingsbemiddeling

  1. Mediation verloopt sneller dan een rechtbankprocedure.
  2. De kosten van scheidingsbemiddeling zijn veel lager ten opzichte van een advocaat.
  3. Je voorkomt een vechtscheiding in de rechtszaal, want tijdens de bemiddelingsgesprekken worden concrete en toekomstbestendige afspraken gemaakt. Dit is zeer belangrijk wanneer er kinderen in het spel zijn.
  4. In de rechtbank is er eigenlijk maar één winnaar en dat zijn nooit de kinderen. Gemaakte afspraken tijdens de scheidingsbemiddeling hebben een langere houdbaarheidsdatum dan opgelegde afspraken door een rechter. Mediation is dus niet alleen tijdens, maar ook na de scheiding een betere oplossing voor iedereen.
  5. Een mediator kan de juridische afhandeling ook voor zijn rekening nemen. Jullie hoeven dan zelf geen voet in de rechtbank te zetten.

Scheidingsbemiddeling in 7 stappen

Om het proces zo duidelijk en inzichtelijk mogelijk voor jullie te maken, bied ik hulp bij scheiden met een 7 stappenplan. Door dit stappenplan aan te houden krijgen jullie overzicht en hebben jullie altijd duidelijk wat de mogelijkheden zijn en welke beslissingen jullie moeten nemen. De 7 stappen uit het stappenplan zijn:

Stappenplan scheidingsmediation
Scheidingsbemiddeling

Doordat ik alle essentiële zaken zelf kan verzorgen, heb ik geen overhead, kan ik snel schakelen en hou ik de kosten laag.

Scheidingsbemiddeling in Utrecht

Wat kost scheidingsbemiddeling?

Omdat elke situatie uniek is bespreken we vooraf wat er in jullie situatie nodig is. Ik stem mijn aanbod precies af op wat er in jullie situatie nodig is en werk om die reden niet met pakketprijzen. Zo weet je zeker dat je nooit teveel betaald. Tijdens een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek zet ik alle mogelijkheden en kosten voor jullie op een rij. Dit kan fysiek maar ook online.