Logo Scheidingsmediator Utrecht

Scheidingsmediation

Een scheiding heeft grote gevolgen voor jullie leven en dat van de kinderen. Veel zekerheden staan op het spel. Los van alle emoties die het met zich meebrengt, komen er ook financiële en praktische beslissingen bij kijken. Zeker als er kinderen in het spel zijn.

Afhankelijk van de situatie spelen er vragen als: Wie gaat waar wonen? Wat betekent dit financieel? Kan ik nog wel rondkomen? Hoe zit het met alimentatie en pensioen? Hoe regelen we het goed voor de kinderen? Wat betekent dit voor ons (gezamenlijke) bedrijf?

Of je nu in goed overleg hebt besloten uit elkaar te gaan of niet, onafhankelijke scheidingsmediation helpt je om er samen uit te komen. En als gecertificeerde scheidingsmediator begeleid ik jullie daar in.

Scheidingsmediation in Utrecht

Hulp bij scheiden

Scheidingsmediation voor gezin
Scheiden of blijven
Mediationgesprek

“Marc heeft ons goed door het hele traject heen geleid. Hij hielp ons om te focussen op de punten die voor ons belangrijk waren, die werden tijdens de sessies uitvoerig besproken.

Voor punten waar we zelf geen oog voor hadden kwam Marc met goede invulling en bracht het, waar nodig, onder onze aandacht.”

Martijn van Veldhuisen

Scheidingsbemiddeling gesprek

Als scheidingsbemiddelaar help ik jullie onpartijdig en neutraal om alle praktische zaken op een constructieve en zo prettig mogelijke manier te regelen.

Scheidingsmediatior Utrecht is dé scheidingsmediator in Utrecht en omgeving. Uiteraard beschik ik over de benodigde deskundigheid in juridische, fiscale en financiële aspecten van scheidingen. Ik loods jullie stapsgewijs door de scheiding heen zodat jullie allebei weer je eigen pad kunnen volgen. Dit kan fysiek, maar ook onlineSnel scheiden? Ook dat behoort tot de mogelijkheden.

Hulp bij het maken van een ouderschapsplan

Waarom is scheidingsmediation belangrijk?

Het goed afhechten van je scheiding helpt om weer verder te kunnen op je eigen pad. Zeker als je getrouwd bent, samen kinderen hebt of een eigen bedrijf moet er veel worden geregeld. Afspraken die je samen maakt vormen een betere basis voor de toekomst. Ik weet welke wettelijke spelregels er zijn en help jullie om stapsgewijs afspraken te maken die bij jullie situatie passen.

Bespaar jezelf en je eventuele kinderen een vechtscheiding; kies voor scheidingsbemiddeling. Dan houd je de onderlinge verhoudingen zo goed mogelijk en voorkom je hoge kosten van een strijd bij de rechter.

Convenant en onderschapsplan

Als het in jullie situatie wettelijk nodig is, dan vat ik deze afspraken samen in een scheidingsconvenant en een ouderschapsplan. Deze leid ik dan verder naar de advocaat voor afhandeling door de rechtbank en inschrijving in de basisadministratie.

Scheiden met kinderen

Wat doe ik als scheidingsmediator?

Ik help jullie, als deskundige en neutrale partij, om samen de stappen in het scheidingstraject te zetten. Zowel de financiële en praktische punten als de emotionele kanten van deze ingrijpende gebeurtenis krijgen daarbij de aandacht die hiervoor nodig is. Samen zorgen we ervoor dat er afspraken worden gemaakt die voor jullie allebei goed voelen, die bij jullie situatie passen èn die binnen de wettelijke spelregels passen.