Logo Scheidingsmediator Utrecht

Scheidingsmediator Almere

Wanneer je besluit uit elkaar te gaan, zijn er veel zaken die geregeld moeten worden. Denk aan financiën, huisvesting en verdeling van jullie bezit. Als er kinderen bij betrokken zijn, dan spelen er nog meer belangen. Als scheidingsmediator begrijp ik als geen andere wat er allemaal komt kijken bij een scheiding. Welke wettelijke eisen er worden gesteld en hoe belangrijk het is om aandacht te besteden aan de emoties als dat nodig is. 

Als scheidingsmediator in Almere kijk ik samen met jullie naar wat er in jullie specifieke situatie nuttig en nodig is en streven we ernaar om dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Scheidingsmediation in Almere
Mediation in Almere

Scheidingmediation in Almere, mijn aanpak

Bij de Scheidingsmediator in Almere streven we naar het opbouwen van vertrouwen tussen jullie beiden. Daarom beginnen we met een vrijblijvende kennismaking waarin we jullie specifieke situatie bespreken en wat er geregeld moet worden. Als gecertificeerde scheidingsmediator kan ik de meeste zaken zelf afhandelen, zelfs als er behoefte is aan expertise op het gebied van financiën, juridische zaken of jullie woonsituatie. Indien nodig kan ik jullie doorverwijzen naar deskundigen waarmee ik samenwerk. 

Mijn doel is om ervoor te zorgen dat jullie samen afspraken maken die passend zijn voor jullie beiden. Hierbij houd ik rekening met de belangen van jullie kinderen, als die er zijn, aangezien jullie ook na de scheiding nog steeds ouders blijven. Scheidingsmediation stelt jullie in staat om ieder je eigen weg te gaan, met een duidelijke en begripvolle afwikkeling van jullie scheiding.

De bijeenkomsten kunnen plaatsvinden op een locatie naar jullie voorkeur, zoals ons kantoor aan de P.J. Oudeweg 4 in Almere, bij jullie thuis of online

Wij hanteren vaste all-in prijzen voor het hele traject. Dan weten jullie waar je aan toe bent.

Waarom begeleid ik scheidingen?

Ik was altijd nieuwsgierig naar wat mensen drijft en verbindt, maar ook naar wat hen uit elkaar drijft. Hoewel ik aanvankelijk van plan was om psychologie te studeren, ben ik uiteindelijk beland op de Technische Universiteit in Eindhoven vanwege mijn aanleg voor wiskunde. 

Gedurende gesprekken merkte ik dat ik vaak in staat was om inzicht te krijgen in de oorzaken van verdeeldheid tussen mensen, en van daaruit konden we samen zoeken naar oplossingen. Zo ben ik min of meer onbewust in de wereld van conflictbemiddeling terechtgekomen. Na het behalen van mijn certificering als mediator, begeleid ik nu mensen bij het oplossen van hun geschillen.

Mijn eigen scheiding, enkele jaren geleden, heeft een grote impact gehad op mijn eigen leven, maar ook op dat van mijn ex-partner en kinderen. Hoewel we wisten dat we als partners uit elkaar gingen, wilden we nog steeds samen goede ouders blijven voor onze kinderen. Maar ik heb gemerkt en blijf ervaren dat dit in de praktijk niet altijd gemakkelijk is. Een gezonde afhandeling van de scheiding kan hierbij helpen. Ik zet me daar graag voor in. Ook voor jullie.

Online scheidingsmediation in Almere

Scheidingsmediation in Almere

Scheidingsmediation voor gezin
Scheiden of blijven
Mediationgesprek

Als scheidingsbemiddelaar help ik jullie onpartijdig en neutraal om alle praktische zaken op een constructieve en zo prettig mogelijke manier te regelen.

Wij zijn dé scheidingsmediator in Almere en omgeving. Ik help jullie alle praktische zaken op een constructieve, zo prettig mogelijke manier te regelen. Ik loods jullie stapsgewijs door de scheiding heen. Dat kan ik, omdat ik beschik over deskundigheid in juridische, fiscale en financiële aspecten van scheidingen. Het doel is om zo goed mogelijk verder te kunnen. Ieder neemt zijn of haar eigen pad en gaan jullie samen verder voor de kinderen.

Schedingsbemiddeling gesprek in Almere

Wat is mijn rol als scheidingsmediator?

Als scheidingsmediator begrijp ik hoe moeilijk en emotioneel belastend een scheiding kan zijn. Mijn rol is om jullie beiden te begeleiden en ondersteunen tijdens dit proces. Ik zal ervoor zorgen dat jullie een veilige en neutrale omgeving hebben om open te communiceren en te onderhandelen over de nodige afspraken. 

Samen zullen we de financiële en praktische aspecten van de scheiding in kaart brengen. Dit omvat het verdelen van bezittingen, het bepalen van alimentatie en het opstellen van een ouderschapsplan voor de kinderen. Ik zal jullie helpen bij het maken van weloverwogen beslissingen die passen bij jullie specifieke situatie. 

Als scheidingsmediator ben ik goed op de hoogte van juridische, fiscale en financiële aspecten van scheidingen. Naast zaken zal ik ook aandacht besteden aan de emotionele kant van de scheiding. Ik begrijp dat er veel emoties en conflicten kunnen ontstaan tijdens dit proces. Ik zal jullie helpen om deze emoties te hanteren, zodat jullie in staat zijn om op een constructieve manier met elkaar te overleggen. Het uiteindelijke doel is om jullie beide in staat te stellen om zo goed mogelijk verder te gaan. 

 

Jullie rol als ouder

Ik wil jullie aanmoedigen om samen te werken en afspraken te maken die zowel voor jullie als voor jullie kinderen goed werken. Het is van groot belang dat jullie al vanaf het begin rekening houden met de belangen van de kinderen, zodat jullie beiden in staat zijn om jullie rol als ouder te blijven vervullen. 

Laten we ervoor zorgen dat we open communiceren en bereid zijn compromissen te sluiten. Samenwerking en begrip zullen helpen bij het creëren van een stabiele en veilige omgeving voor jullie kinderen tijdens deze moeilijke periode. Wees bereid om naar elkaar te luisteren en elkaars standpunten te respecteren, zodat jullie samen tot beslissingen kunnen komen die in het belang zijn van jullie kinderen.

Hoeveel kost scheidingsmediation in Almere?

Als je de tarieven van de Scheidingsmediator in Amersfoort vergelijkt met andere aanbieders, zul je merken dat mijn prijzen redelijk zijn. Aangezien ik alle belangrijke zaken zelf kan regelen, heb ik geen extra kosten en kan ik snel handelen, waardoor de kosten laag blijven. Jullie scheiding kan daarom snel en efficiënt worden afgerond. Verder werk ik met vaste all-in tarieven, dat is wel zo duidelijk.