Logo Scheidingsmediator Utrecht

Scheidingsmediator Amerfoort

Wanneer je besluit uit elkaar te gaan, zijn er veel zaken die geregeld moeten worden, zoals financiën, huisvesting en praktische afspraken, vooral als er kinderen bij betrokken zijn. Als scheidingsmediator begrijpen wij wat er allemaal komt kijken bij een scheiding, welke eisen er worden gesteld en hoe belangrijk het is om voldoende aandacht te besteden aan de emoties die een rol spelen.

Bij mij als Scheidingsmediator in Amersfoort kijken we samen naar wat er in jullie specifieke situatie nuttig en nodig is, en streven we ernaar om dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Scheidingsmediator in Amersfoort
Scheidingsmediation Amersfoort

De aanpak van scheidingmediation in Amersfoort

Bij de Scheidingsmediator in Amersfoort hechten we veel waarde aan het opbouwen van vertrouwen met jullie beiden. Daarom beginnen we met een vrijblijvende kennismaking.

Tijdens deze kennismaking bespreken we wat er specifiek in jullie situatie geregeld moet worden. Als gecertificeerde scheidingsmediator kan ik de meeste zaken zelf regelen, zelfs als er speciale aandacht nodig is voor financiële en juridische kwesties of jullie woonsituatie. Indien nodig kunnen we ook deskundigen inschakelen waarmee ik samenwerk.

Mijn inzet is om ervoor te zorgen dat jullie samen afspraken maken die voor jullie beiden passend zijn. Hierbij let ik erop dat de belangen van jullie kinderen, als die er zijn, aandacht krijgen. Jullie blijven immers, ook na de scheiding de ouderrol vervullen. Scheidingsmediation stelt jullie in staat om ieder weer verder te gaan op je eigen pad, met een duidelijke en begripvolle afwikkeling van jullie scheiding.

De bijeenkomsten kunnen plaatsvinden op een locatie naar jullie voorkeur. Dit kan op kantoor aan de  Arnhemseweg 6 in Amersfoort zijn, bij jullie thuis of eventueel online, afhankelijk van jullie wensen en de situatie. 

Bij de Scheidingsmediator in Amersfoort begrijpen we dat duidelijkheid over de kosten belangrijk is tijdens een scheiding. Daarom werk ik graag met een vaste prijs, zodat jullie precies weten waar jullie aan toe zijn.

Waarom werk ik als scheidingsmediator?

Ik ben zeer nieuwsgierig naar wat mensen drijft en wat hen zowel bij elkaar brengt als uit elkaar drijft. Oorspronkelijk had ik eigenlijk psychologie moeten gaan studeren, maar vanwege mijn vaardigheid in wiskunde ben ik uiteindelijk op de TU in Eindhoven beland. Ik heb gemerkt dat ik tijdens gesprekken vaak inzicht kan krijgen in wat mensen verdeeld houdt, en van daaruit kunnen we samen op zoek gaan naar oplossingen. Zo ben ik min of meer onbewust in het vak van conflictbemiddeling gerold. 

Inmiddels ben ik een gecertificeerd mediator en begeleid ik mensen bij het oplossen van conflicten. Tijdens mijn eigen scheiding, een paar jaar geleden, werd niet alleen mijn eigen leven, maar ook dat van mijn ex-partner en kinderen flink overhoop gegooid. Hoewel we wisten dat we als partners uit elkaar gingen, wilden we samen nog wel de ouders van onze kinderen blijven. Maar ik heb ondervonden en blijf ook nu nog ondervinden dat dit in de praktijk niet altijd eenvoudig is. Een goede afhandeling van de scheiding kan hierbij helpen. 

Online scheidingsmediation Amersfoort

Scheidingsmediation in Amersfoort

Scheidingsmediation voor gezin
Scheiden of blijven
Mediationgesprek

Als scheidingsbemiddelaar help ik jullie onpartijdig en neutraal om alle praktische zaken op een constructieve en zo prettig mogelijke manier te regelen.

Wij zijn dé scheidingsmediator in Amersfoort en omgeving. Ik help jullie alle praktische zaken op een constructieve, zo prettig mogelijke manier te regelen. Ik loods jullie stapsgewijs door de scheiding heen. Dat kan ik, omdat ik beschik over deskundigheid in juridische, fiscale en financiële aspecten van scheidingen. Het doel is om zo goed mogelijk verder te kunnen. Ieder neemt zijn of haar eigen pad en gaan jullie samen verder voor de kinderen.

Scheidingsbemiddeling in Amersfoort

Mijn rol als scheidingsmediator in Amersfoort

Als scheidingsmediator sta ik klaar om jullie te begeleiden bij het hele traject van scheiden. Ik help jullie niet alleen met de financiële en praktische kant, maar ik besteed ook veel aandacht aan de emotionele aspecten van deze ingrijpende gebeurtenis. Samen zullen we door middel van scheidingsmediation ervoor zorgen dat er afspraken worden gemaakt waar jullie allebei tevreden over zijn, die aansluiten bij jullie specifieke situatie en binnen de grenzen van de wet vallen.

De kinderen

Ik wil jullie aanmoedigen om samen te werken en afspraken te maken die voor jullie allebei geschikt zijn, vooral wanneer het gaat om scheiding en kinderen. Het is belangrijk dat jullie vanaf het begin rekening houden met de belangen van de kinderen, zodat jullie beiden in staat zijn om jullie rol als ouder te blijven vervullen.

Wat zijn de kosten?

Als je de tarieven van de Scheidingsmediator in Amersfoort vergelijkt met andere aanbieders, zul je merken dat mijn prijzen redelijk zijn. Aangezien ik alle belangrijke zaken zelf kan regelen, heb ik geen extra kosten en kan ik snel handelen, waardoor de kosten laag blijven. Jullie scheiding kan daarom snel en efficiënt worden afgerond. Verder werk ik met vaste all-in tarieven, dat is wel zo duidelijk.