Logo Scheidingsmediator Utrecht

Scheidingsmediator Houten

Er komt heel wat kijken bij een scheiding, van financiële zaken en huisvesting tot praktische afspraken, met name rondom kinderen. Als scheidingsmediator ben ik goed op de hoogte van wat er allemaal geregeld moet worden, aan welke wettelijke eisen dit moet voldoen en hoe belangrijk het is om genoeg aandacht te besteden aan emoties die naar boven komen. Samen zullen we onderzoeken wat nuttig en noodzakelijk is in jullie specifieke situatie en hoe we dit proces zo soepel mogelijk kunnen laten verlopen.

Marc Falger, Scheidingsmediator
Scheidingsbemiddeling Houten

De werkwijze van de Scheidingmediator in Houten

Bij de Scheidingsmediator in Houten kennen we het belang van het opbouwen van vertrouwen tussen ons. Daarom beginnen we met een vrijblijvende kennismaking, waarin we kijken naar wat er specifiek geregeld moet worden in jullie situatie. Als gecertificeerd scheidingsmediator kan ik de meeste zaken zelf afhandelen, zelfs als er extra aandacht nodig is voor financiële en juridische kwesties of jullie woonsituatie. Indien nodig kunnen we ook andere deskundigen inschakelen, met wie ik samenwerk.

Tijdens het gehele proces begeleid ik jullie met scheidingsmediation, waarbij ik ervoor zorg dat belangrijke zaken de aandacht krijgen die ze verdienen, en ik de wettelijke regels bewaak. Mijn doel is dat jullie samen afspraken maken die passend zijn voor jullie beiden. Als er kinderen bij betrokken zijn, zorg ik ervoor dat hun belangen vanaf het begin worden meegenomen, zodat jullie beiden in staat zijn om jullie rol als ouders te blijven vervullen.

Bijna altijd werk ik met een vaste prijs voor het gehele proces, dan weten jullie waar je aan toe bent. Andere afspraken zijn ook mogelijk.

Waarom werk ik als scheidingsmediator?

Ik heb altijd een grote interesse gehad in wat mensen bindt en in wat mensen verdeeld. Hoewel ik eigenlijk psychologie had willen studeren, belandde ik als student met een wiskundeknobbel op de Technische Universiteit in Eindhoven. Tijdens mijn carrière ontdekte ik echter dat ik vaak in staat was om inzicht te krijgen in de oorzaken van conflicten tussen mensen, waardoor we gezamenlijk op zoek konden gaan naar oplossingen. Zo ben ik min of meer toevallig in de wereld van conflictbemiddeling terechtgekomen. Na het behalen van mijn certificering als mediator begeleid ik nu mensen bij het oplossen van hun geschillen.

Mijn eigen scheiding, enkele jaren geleden, heeft een grote impact gehad op mijn leven, maar ook op dat van mijn ex-partner en kinderen. Ondanks dat we als partners uit elkaar gingen, wilden we nog steeds goede ouders zijn voor onze kinderen. Echter, ik heb gemerkt en blijf merken dat dit in de praktijk niet altijd gemakkelijk is. Een gezonde afhandeling van de scheiding helpt daarbij echt. En daarvoor zet ik me graag in, ook voor jullie.

Online mediation in Houten

Scheidingsmediation in Houten

Uit elkaar met kinderen
Scheiden van je partner Houten
Conflict mediation Houten

Tijdens het gehele proces begeleid ik jullie met scheidingsmediation, waarbij ik ervoor zorg dat belangrijke zaken de aandacht krijgen die ze verdienen, en ik de wettelijke regels bewaak.

Mijn doel is dat jullie samen afspraken maken die passend zijn voor jullie beiden. Als er kinderen bij betrokken zijn, zorg ik ervoor dat hun belangen vanaf het begin worden meegenomen, zodat jullie beiden in staat zijn om jullie rol als ouders te blijven vervullen.

Scheidingsmediation in Houten

Wat doe ik voor jullie als scheidingsmediator?

Als scheidingsmediator in Houten begrijp ik hoe ingewikkeld en emotioneel uitdagend een scheiding kan zijn. Mijn rol is om jullie beiden te begeleiden en te ondersteunen gedurende dit proces. Ik creëer een veilige en neutrale omgeving waarin open communicatie en onderhandeling mogelijk zijn. Samen zullen we de financiële en praktische aspecten van de scheiding in kaart brengen, zoals bijvoorbeeld het verdelen van bezittingen, het bepalen van alimentatie en het opstellen van een ouderschapsplan voor de kinderen. Ik zal jullie helpen weloverwogen beslissingen te nemen die passen bij jullie unieke situatie.

Als scheidingsmediator ben ik goed bekend met de juridische, fiscale en financiële aspecten van scheidingen. Daarover zal ik jullie informeren. Ik zal ook aandacht besteden aan de emotionele kant van de scheiding, omdat ik begrijp dat er emoties en conflicten kunnen ontstaan tijdens dit proces. Ik zal jullie helpen om deze emoties te hanteren, zodat jullie op een constructieve manier met elkaar kunnen communiceren. Het uiteindelijke doel is dat jullie na de scheiding elk op je eigen weg verder kunnen gaan.

Kinderen en de scheiding

Jullie zitten waarschijnlijk in een lastige en verwarrende periode, maar ik zal jullie helpen om te blijven samenwerken en open te communiceren. Het is belangrijk om compromissen te sluiten en elkaars standpunten te respecteren. Op die manier kunnen jullie een stabiele en veilige omgeving creëren voor jullie kinderen. Onthoud dat jullie als ouders een cruciale rol blijven spelen in het leven van jullie kinderen, zelfs na de scheiding. Consistentie in jullie aanpak en het streven naar harmonie in jullie rollen als vader en moeder zijn essentieel. Samen kunnen jullie ervoor zorgen dat de behoeften van jullie kinderen altijd op de eerste plaats komen. Hoewel jullie na de scheiding ieder je eigen weg zullen gaan, blijven jullie samen verder gaan voor het welzijn van de kinderen.

Scheiden met kinderen

Hoeveel kost het?

Bij de Scheidingsmediator in Houten profiteer je van voordelige tarieven in vergelijking met andere aanbieders. Omdat ik alle essentiële zaken zelf afhandel, zijn er geen extra kosten en kan ik snel handelen, wat resulteert in lage kosten. Daarnaast hanteer ik vaste all-in tarieven, zodat jullie volledige duidelijkheid hebben over de kosten.