Logo Scheidingsmediator Utrecht

Scheidingsmediator Nieuwegein

Wanneer je gaat scheiden, moet er veel worden geregeld, zoals financiën, huisvesting en praktische afspraken. En als er kinderen bij betrokken zijn, moet ook daar waarschijnlijk het nodige voor worden geregeld. 

Als scheidingsmediator begrijpen wij wat er allemaal komt kijken bij een scheiding, welke eisen er worden gesteld en hoe belangrijk het is om voldoende aandacht te besteden aan emoties wanneer die een rol spelen. Als scheidingsmediator in Nieuwegein kijken we samen naar wat er in jullie specifieke situatie nuttig en nodig is en streven we ernaar om dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Marc Falger, scheidingsmediator in Nieuwegein
Scheidingsmediation in Nieuwegein

Onze scheidingsmediation in Nieuwegein

Bij de Scheidingsmediator in Nieuwegein streven we naar het opbouwen van vertrouwen tussen jullie beiden. Daarom beginnen we met een vrijblijvende kennismaking waarin we jullie specifieke situatie bespreken en wat er geregeld moet worden. 

Als gecertificeerde scheidingsmediator kan ik de meeste zaken zelf afhandelen, zelfs als er behoefte is aan expertise op het gebied van financiën, juridische zaken of jullie woonsituatie. Indien nodig kan ik ook deskundigen inschakelen waarmee ik samenwerk. 

Mijn doel is om ervoor te zorgen dat jullie samen afspraken maken die passend zijn voor jullie beiden. Hierbij houd ik rekening met de belangen van jullie kinderen, mocht dit het geval zijn, aangezien jullie ook na de scheiding nog steeds ouders blijven. Scheidingsmediation stelt jullie in staat om ieder je eigen weg te gaan, met een duidelijke en begripvolle afwikkeling van jullie scheiding. 

De bijeenkomsten kunnen plaatsvinden op een locatie naar jullie voorkeur, zoals ons kantoor aan de Nevelgaarde 40, bij jullie thuis of eventueel online. 

Bij de Scheidingsmediator in Nieuwegein begrijpen we dat helderheid over de kosten van groot belang is tijdens een scheiding. Daarom streven we ernaar om te werken met een vast tarief, zodat jullie volledig op de hoogte zijn van de kosten. 


Waarom werk ik als scheidingsmediator?

Ik heb altijd een sterke nieuwsgierigheid gehad naar wat mensen motiveert en wat hen zowel bij elkaar brengt als uit elkaar drijft. Hoewel ik oorspronkelijk van plan was om psychologie te studeren, kwam ik uiteindelijk terecht op de Technische Universiteit in Eindhoven vanwege mijn handigheid in wiskunde. 

Tijdens gesprekken merkte ik dat ik vaak in staat was om inzicht te krijgen in wat mensen verdeeld hield, en van daaruit konden we samen op zoek gaan naar oplossingen. Zo ben ik min of meer onbewust in de wereld van conflictbemiddeling beland. Na het behalen van mijn certificering als mediator, begeleid ik nu mensen bij het oplossen van hun conflicten.

Mijn eigen scheiding, een paar jaar geleden, heeft een grote impact gehad op mijn eigen leven, maar ook op dat van mijn ex-partner en kinderen. Ondanks dat we wisten dat we als partners uit elkaar gingen, wilden we nog steeds samen de ouders van onze kinderen blijven. Maar ik heb ervaren en blijf ervaren dat dit in de praktijk niet altijd gemakkelijk is. Een goede afhechting van de scheiding kan hierbij helpen. Daar zet ik me graag voor in.

Online scheidingsmediation Nieuwegein

Scheidingsmediation in Nieuwegein

Scheidingsmediation voor gezin
Scheiden of blijven
Mediationgesprek

Als scheidingsbemiddelaar help ik jullie onpartijdig en neutraal om alle praktische zaken op een constructieve en zo prettig mogelijke manier te regelen.

Als de scheidingsmediator in Nieuwegein en omgeving, sta ik klaar om jullie te helpen bij het op een constructieve en prettige manier regelen van alle praktische zaken. Ik zal jullie stap voor stap door de scheiding begeleiden, dankzij mijn expertise op het gebied van juridische, fiscale en financiële aspecten van scheidingen. Het uiteindelijke doel is om jullie beide in staat te stellen om zo goed mogelijk verder te gaan. Elk van jullie zal zijn of haar eigen weg nemen, terwijl jullie samen verder gaan voor de kinderen. Hulp bij scheiden?

Scheidingsbemiddeling in Nieuwegein

Mijn rol als scheidingsmediator in Nieuwegein

Als scheidingsmediator in Nieuwgein ben ik er om je te begeleiden gedurende het hele proces van scheiden. Mijn rol is niet alleen om jullie te helpen met de financiële en praktische aspecten, maar ook om aandacht te besteden aan de emotionele kant van deze ingrijpende gebeurtenis. Bij scheidingsmediation ben ik er om met jullie afspraken te maken waar jullie allebei tevreden over zijn, die passen bij jullie specifieke situatie en voldoen aan de wettelijke kaders. 

Jullie rol als ouder

Onthoud dat jullie als ouders een belangrijke rol blijven spelen in het leven van jullie kinderen, ongeacht de scheiding. Het is belangrijk dat jullie consistent zijn in jullie aanpak en dat jullie blijven streven naar harmonie in jullie rollen als vader en moeder.

Ik wil jullie aanmoedigen om samen te werken en afspraken te maken die zowel voor jullie als voor jullie kinderen goed werken. Het is van groot belang dat jullie al vanaf het begin rekening houden met de belangen van de kinderen, zodat jullie beiden in staat zijn om jullie rol als ouder te blijven vervullen.

Wat zijn de kosten?

Als je de prijzen van onze scheidingsmediation in Nieuwegein vergelijkt met andere aanbieders, zul je zien dat mijn tarieven redelijk zijn. Doordat ik alle belangrijke zaken zelf kan regelen, zijn er geen extra kosten en kan ik snel handelen, waardoor de kosten laag blijven. Daarnaast hanteer ik vaste all-in tarieven, zodat alles duidelijk is.