Logo Scheidingsmediator Utrecht

Scheidingsmediator Utrecht

Er moet nogal wat gebeuren als je uit elkaar gaat; van financiën en huisvesting tot praktische afspraken b.v. rondom kinderen. Als scheidingsmediator in Utrecht weet ik wat er geregeld moet worden, aan welke eisen dat moet voldoen èn hoe belangrijk het is om voldoende aandacht te besteden aan emoties wanneer die opspelen. Samen bekijken we wat er in jullie situatie nuttig en nodig is en hoe we dit zo soepel mogelijk voor elkaar krijgen.

Scheidingsmediation in Utrecht
Veelgestelde vragen over scheidingsmediation

Hoe werkt Scheidingsmediator Utrecht?

Bij Scheidingsmediator Utrecht staat het opbouwen van vertrouwen met jullie allebei voorop. Daarom maken we eerst vrijblijvend kennis.

Daarna bekijken we wat er in jullie specifieke situatie moet worden geregeld. Ik ben gecertificeerd scheidingsmediator. Daarom kan ik de meeste zaken zelf regelen, ook als er speciale aandacht nodig is voor financiële en juridische zaken of voor jullie woonsituatie. Als het nodig is kunnen we ook deskundigen betrekken waarmee ik samenwerk.

Ik begeleid jullie met scheidingsmediation tijdens het hele proces, zorg ervoor dat wat belangrijk is aandacht krijgt en bewaak daarbij de wettelijke spelregels. Mijn inzet is dat jullie met elkaar afspraken maken die voor jullie allebei passend zijn. En, als er kinderen in het spel zijn, dat hun belangen vanaf het begin worden meegewogen zodat jullie beiden je ouderrol kunnen blijven vervullen. Zo kunnen jullie met scheidingsmediation ieder weer verder op je eigen pad.

Bij voorkeur werk ik met een vaste prijs, dan weten jullie waar je aan toe bent. Bijeenkomsten kunnen plaatsvinden in Utrecht, bij jullie thuis of eventueel online.

Waarom werk ik als scheidingsmediator?

Ik ben nieuwsgierig naar wat mensen beweegt. Naar wat mensen bij elkaar brengt en soms ook uit elkaar drijft. Eigenlijk had ik vroeger psychologie moeten gaan studeren maar ik was goed in wiskunde en ben op de TU in Eindhoven beland. Ik merk dat ik in gesprekken vaak boven tafel krijg wat mensen verdeelt. Om van daaruit samen op zoek te gaan naar oplossingen. Zo rolde ik min of meer ongemerkt de conflictbemiddeling in. Inmiddels ben ik gecertificeerd mediator en begeleid ik mensen bij het oplossen van conflicten.

Tijdens mijn scheiding, een paar jaar geleden, ging niet alleen mijn leven maar ook dat van mijn ex-partner en mijn kinderen op z’n kop. Natuurlijk wist ik dat we als partners uit elkaar gingen maar samen de ouders van onze kinderen bleven. Maar ik ondervond én ondervindt nog steeds dat dit in de praktijk lang niet altijd makkelijk is. Een goede afhechting van de scheiding kan hierbij helpen. Daar zet ik me graag voor in.

Hulp bij het maken van een ouderschapsplan

Scheidingsmediation in Utrecht

Scheidingsmediation voor gezin
Scheiden of blijven
Mediationgesprek

Als scheidingsbemiddelaar help ik jullie onpartijdig en neutraal om alle praktische zaken op een constructieve en zo prettig mogelijke manier te regelen.

Scheidingsmediatior Utrecht is dé scheidingsmediator in Utrecht en omgeving. Ik help jullie alle praktische zaken op een constructieve, zo prettig mogelijke manier te regelen. Ik loods jullie stapsgewijs door de scheiding heen. Dat kan ik, omdat ik beschik over deskundigheid in juridische, fiscale en financiële aspecten van scheidingen. Het doel is om zo goed mogelijk verder te kunnen. Ieder neemt zijn of haar eigen pad en gaan jullie samen verder voor de kinderen.

Kosten scheidingsmediation

Wat doe ik als scheidingsmediator?

Als scheidingsmediator help ik jullie om samen de stappen in het scheidingstraject te zetten. Zowel de financiële en praktische punten als de emotionele kanten van deze ingrijpende gebeurtenis krijgen daarbij de aandacht die hiervoor nodig is. Samen zorgen we met scheidingsmediation ervoor dat er afspraken worden gemaakt die voor jullie allebei goed voelen, die bij jullie situatie passen èn die binnen de wettelijke spelregels passen.

Scheiden en kinderen

Mijn inzet is dat jullie met elkaar afspraken maken die voor jullie allebei passend zijn. En, als er kinderen in het spel zijn, dat hun belangen vanaf het begin worden meegewogen zodat jullie beiden je ouderrol kunnen blijven vervullen.

Wat kost het?

Als je de kosten van Scheidingsmediator Utrecht vergelijkt met andere aanbieders, dan zie je dat mijn tarieven relatief laag zijn. Doordat ik alle essentiële zaken zelf kan verzorgen, heb ik geen overhead, kan ik snel schakelen en hou ik de kosten laag. Jullie scheiding kan in verhouding snel en efficiënt worden afgewikkeld. Wel zo prettig, dan kunnen jullie ook weer verder.