Logo Scheidingsmediator Utrecht

Scheidingsmediator Zeist

Wanneer je gaat scheiden, moet er veel worden geregeld. Daar hebben wij veel ervaring mee. Hier zijn enkele belangrijke aspecten die moeten worden aangepakt:

  1. Financiën: Het is essentieel om de financiële situatie van beide partijen in kaart te brengen. Dit omvat het verdelen of delen van gezamenlijke bezittingen, het opstellen van een alimentatieregeling en het beheren van eventuele schulden.
  2. Huisvesting: Als jullie samen een huis bezitten, moet er een beslissing worden genomen over wie erin blijft wonen of hoe het eigendom wordt verdeeld. Als jullie huurders zijn, moeten jullie de huurovereenkomst regelen.
  3. Praktische afspraken: Als er kinderen bij betrokken zijn, moeten er afspraken worden gemaakt over co-ouderschap, omgangsregelingen, alimentatie en andere belangrijke zaken met betrekking tot de opvoeding.
  4. Juridische aspecten: Het is belangrijk om te voldoen aan de juridische eisen van scheiding, zoals het indienen van een echtscheidingsverzoek bij de rechtbank en het opstellen van een echtscheidingsconvenant


Daarnaast besteden we aandacht aan emoties als die opspelen. Bij de Scheidingsmediator in Zeist kijken we samen naar wat er in jullie specifieke situatie belangrijk en nodig is, en helpen jullie  om de scheiding zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Mediation in Zeist
Scheidingsbemiddeling in Zeist

Hoe werkt de Scheidingmediator in Zeist

Als scheidingsmediator in Zeist begrijp ik dat het opbouwen van vertrouwen essentieel is tijdens het scheidingsproces. Daarom beginnen we met een vrijblijvende kennismaking om jullie specifieke situatie te bespreken en te kijken naar wat er geregeld moet worden. Als gecertificeerd mediator kan ik de meeste zaken zelf afhandelen, zelfs als er behoefte is aan expertise op het gebied van financiën, juridische zaken of jullie woonsituatie. Mocht het nodig zijn, kan ik jullie doorverwijzen naar deskundigen waarmee ik samenwerk.

Mijn doel is om ervoor te zorgen dat jullie samen afspraken maken die passend zijn voor jullie beiden. Daarbij houd ik rekening met de belangen van jullie kinderen, als die er zijn, aangezien jullie ook na de scheiding nog steeds ouders blijven. Scheidingsmediation biedt jullie de mogelijkheid om ieder je eigen weg te gaan, met een duidelijke en begripvolle afwikkeling van jullie scheiding.

De bijeenkomsten kunnen plaatsvinden op een locatie naar jullie voorkeur, zoals ons kantoor, bij jullie thuis in Zeist of online. 

Wij hanteren vaste all-in prijzen voor het hele traject. Dan weten jullie waar je aan toe bent.

Waarom ben ik scheidingsmediator?

Ik ben altijd al nieuwsgierig geweest naar wat mensen met elkaar verbindt en naar wat hen uit elkaar drijft. Misschien had ik beter psychologie kunnen gaan studeren, maar ik ben ik als student beland op de Technische Universiteit in Eindhoven vanwege mijn wiskundeknobbel. Tijdens mijn werkzame leven merkte ik vaak dat ik in staat was om inzicht te krijgen in de oorzaken van conflicten tussen mensen, en van daaruit konden we samen op zoek gaan naar oplossingen. Zo ben ik min of meer onbewust in de wereld van conflictbemiddeling terechtgekomen. Nadat ik mijn certificering als mediator had behaald, begeleid ik nu mensen bij het oplossen van hun geschillen. Mijn eigen scheiding, enkele jaren geleden, heeft een grote impact gehad op mijn leven, maar ook op dat van mijn ex-partner en kinderen. Ondanks dat we wisten dat we als partners uit elkaar gingen, wilden we nog steeds goede ouders zijn voor onze kinderen. Echter, ik heb gemerkt en blijf merken dat dit in de praktijk niet altijd gemakkelijk is. Een gezonde afhandeling van de scheiding helpt daarbij echt. En daarvoor zet ik me graag in. Ook bij jullie.

Scheidingsmediator in Zeist

Scheidingsmediation in Zeist

Uit elkaar met kinderen
Scheiden van je partner Houten
Conflict mediation Zeist

Ik zal jullie helpen weloverwogen beslissingen te nemen die aansluiten bij jullie unieke situatie.

Als scheidingsmediator in Zeist ben ik goed thuis in de juridische, fiscale en financiële aspecten van scheidingen. Daarnaast zal ik ook aandacht besteden aan de emotionele kant van de scheiding. 

Scheidingsmediation in Zeist

Hoe help ik jullie als scheidingsmediator?

Als scheidingsmediator in Zeist begrijp ik de complexiteit en emotionele uitdagingen die gepaard gaan met een scheiding. Mijn taak is om jullie beiden te begeleiden en te ondersteunen gedurende dit proces. Ik zorg ervoor dat er een veilige en neutrale omgeving is waarin open communicatie en onderhandelingen kunnen plaatsvinden. Samen zullen we de financiële en praktische aspecten van de scheiding in kaart brengen. Dit omvat het verdelen van bezittingen, het bepalen van alimentatie en het opstellen van een ouderschapsplan voor de kinderen. Ik zal jullie helpen weloverwogen beslissingen te nemen die aansluiten bij jullie unieke situatie. Als scheidingsmediator ben ik goed thuis in de juridische, fiscale en financiële aspecten van scheidingen. Daarnaast zal ik ook aandacht besteden aan de emotionele kant van de scheiding. Ik begrijp dat er veel emoties en conflicten kunnen ontstaan tijdens dit proces. Ik zal jullie helpen deze emoties te hanteren, zodat jullie op een constructieve manier met elkaar kunnen communiceren. Het uiteindelijke doel is dat jullie na de scheiding ieder op je eigen pad verder kunnen.

Jullie rol als ouders

Ik begrijp dat dit een uitdagende tijd voor jullie is, maar ik wil jullie aanmoedigen om te blijven samenwerken en open te communiceren. Het is belangrijk om compromissen te sluiten en elkaars standpunten te respecteren. Door dit te doen, kunnen jullie een stabiele en veilige omgeving creëren voor jullie kinderen. Onthoud dat jullie als ouders een belangrijke rol blijven spelen in het leven van jullie kinderen, zelfs na de scheiding. Het is essentieel om consistent te zijn in jullie aanpak en te streven naar harmonie in jullie rollen als vader en moeder. Samen kunnen jullie ervoor zorgen dat de behoeften van jullie kinderen altijd op de eerste plaats komen.

Jullie zullen na de scheiding ieder je eigen weg vervolgen, terwijl jullie samen verder blijven gaan voor de kinderen.

Scheiden met kinderen in Zeist

Hoeveel kost het?

De tarieven van de Scheidingsmediator in Zeist zijn gunstig als je ze vergelijkt met andere aanbieders. Doordat ik alle belangrijke zaken zelf kan regelen, zijn er geen extra kosten en kan ik snel handelen, waardoor de kosten laag blijven. Daarnaast hanteer ik vaste all-in tarieven, zodat jullie daarover duidelijkheid hebben.