Logo Scheidingsmediator Utrecht

Snel scheiden

Om ervoor te zorgen dat een scheiding zo snel mogelijk verloopt, is het belangrijk dat jij en je ex-partner nog in goed contact staan met elkaar. Dat klinkt misschien tegenstrijdig, want de meeste mensen willen juist snel alles regelen, omdat de verhouding is verstoord. Maar wanneer je er samen niet uitkomt, kan een scheiding lang duren. In de meest ideale situatie kunnen jullie samen afspraken maken en ervoor zorgen dat deze op papier worden gezet in een echtscheidingsconvenant. 

Heb je hulp nodig bij het maken van deze afspraken? Kies dan voor begeleiding bij Scheidingsmediator Utrecht. We helpen je dan bij het opstellen van het echtscheidingsconvenant, een eventueel ouderschapsplan en informeren je over alle zaken die mogelijk belangrijk zijn bij jullie scheiding.

Voor online scheiden is het nodig dat u en uw partner goed uit elkaar gaan en samen tot alle afspraken kunnen komen die nodig zijn om de scheiding rond te maken. Het is in dat geval dan ook een goede manier van scheiden.

Snel scheiden met mediation
Overweging tussen scheiden of blijven

Hoe lang duurt een scheiding?

Natuurlijk hangt de duur van een scheiding af van jullie persoonlijke situatie af hoe lang de procedure in zijn geheel duurt. Het hele traject kent een aantal hoofdstappen. Deze stappen zijn hieronder opgesomd samen met een indicatie van de doorlooptijd.

Stappenplan voor scheidingsmediation

Online scheiden

Het allersnelste scheiden kan je doen door online je scheiding te regelen. Samen regel je alles rondom je scheiding, zonder dat je een advocaat nodig hebt. Voorwaarde is dat je goed met elkaar kunt praten. Naast dat een online scheiding snel is, kost het ook minder geld en omdat je alles in overleg doet met elkaar, zal er ook voor contact in de toekomst al een betere basis gelegd zijn. Bij Scheidingsmediator Utrecht ben je op de juiste plek voor je online scheiding. Wij helpen jullie aan de benodigde documenten die je samen kunt invullen. Daarna zorgen wij voor de juridische afhandeling zodat jullie scheiding helemaal officieel is.

Snel online scheiden